onhdesign
top of page

Den ultimata guiden för att skapa en professionell företagshemsida - Steg för steg!

I dagens digitala tidsålder är en företagshemsida inte längre en lyx, utan en nödvändighet för alla seriösa företag. Att ha en professionell online-närvaro är avgörande för att locka nya kunder, stärka varumärket och öka försäljningen. I denna guide kommer vi att gå igenom stegen för att skapa en professionell företagshemsida, från planering till lansering och marknadsföring.


Varför behöver företag en hemsida?


En företagshemsida fungerar som en digital representation av ditt företag och är en av de första platserna potentiella kunder vänder sig till när de söker information om ditt företag och dina tjänster. Genom att ha en hemsida kan du öka din synlighet online, nå en större publik och skapa förtroende hos dina kunder.


Att ha en professionell företagshemsida ger ditt företag trovärdighet och auktoritet inom din bransch. Det ger också möjlighet att visa upp dina produkter och tjänster på ett attraktivt sätt och kommunicera ditt företags unika försäljningsargument till potentiella kunder.Steg 1: Planering av din företagshemsida


Innan du börjar bygga din företagshemsida är det viktigt att du tar dig tid att planera och definiera dina mål och syften. Fråga dig själv vad du vill uppnå med din hemsida och vem din målgrupp är. Genom att ha en klar vision och strategi kan du skapa en mer effektiv och målinriktad hemsida.


Hur definierar du dina mål och syften?


 • Mål: Vad är syftet med din hemsida? Vill du öka försäljningen, generera leads eller bara ge information om ditt företag?

 • Målgrupp: Vem är din målgrupp och vad är deras behov och önskemål?

 • Konkurrentanalys: Vilka är dina konkurrenter och vad gör de bra och dåligt på sina hemsidor?


Genom att svara på dessa frågor kan du skapa en målinriktad plan för din företagshemsida som hjälper dig att nå dina affärsmål och tilltala din målgrupp på bästa möjliga sätt.Steg 2: Val av domännamn och webbhotell


Ett av de första stegen när du skapar din företagshemsida är att välja ett lämpligt domännamn och webbhotell. Ditt domännamn är din webbadress och bör vara enkel, lätt att komma ihåg och relaterad till ditt företagsnamn eller bransch.


När du väljer ett domännamn är det också viktigt att se till att det är tillgängligt och inte för likt andra företags domännamn. Det finns många olika domännamnsregistrerare där du kan kontrollera tillgängligheten av olika domännamn och registrera det bästa alternativet för ditt företag.


Överväganden vid val av webbhotell


 • Prestanda: Se till att webbhotellet erbjuder tillräcklig prestanda för din hemsida och trafikvolym.

 • Säkerhet: Kontrollera att webbhotellet erbjuder säkerhetsfunktioner som SSL-certifikat och regelbundna säkerhetsuppdateringar.

 • Support: Välj ett webbhotell som erbjuder pålitlig och tillgänglig support för att hjälpa dig med eventuella problem eller frågor.


Att välja rätt domännamn och webbhotell är en viktig del av att skapa en professionell företagshemsida som är tillgänglig och pålitlig för dina kunder.Steg 3: Webbdesign och layout


Webbdesign är en avgörande faktor för att skapa en professionell och engagerande företagshemsida. En attraktiv och användarvänlig design kan göra skillnaden mellan att besökarna stannar och utforskar din hemsida eller lämnar den direkt.


När du designar din företagshemsida är det viktigt att ta hänsyn till ditt varumärkes färger, typsnitt och grafik för att skapa en enhetlig och professionell utseende. Användningen av bilder och grafik kan också hjälpa till att göra din hemsida mer visuellt tilltalande och locka besökare att stanna längre.


Designprinciper för en professionell företagshemsida


 • Enkelhet: Håll designen ren och enkel för att undvika för mycket distraktioner för besökarna.

 • Tydlighet: Använd tydliga rubriker och navigeringsmenyer för att göra det enkelt för besökarna att hitta det de letar efter.

 • Responsivitet: Se till att din hemsida är responsiv och fungerar bra på alla enheter och skärmstorlekar.


Genom att följa dessa designprinciper kan du skapa en professionell och attraktiv företagshemsida som lockar besökare och gör ett varaktigt intryck på din målgrupp.Steg 4: Innehåll och struktur


Innehållet på din företagshemsida spelar en avgörande roll för att kommunicera ditt budskap och locka besökare att utforska din hemsida vidare. Det är viktigt att skapa relevant, engagerande och välskrivet innehåll som talar till din målgrupp och ger dem värdefull information.


Vikten av relevant och engagerande innehåll


 • Informera: Ge besökarna information om dina produkter, tjänster och företaget bakom dem.

 • Engagera: Använd storytelling och visuellt rikt innehåll för att engagera och underhålla besökarna.

 • Call-to-Action: Inkludera tydliga Call-to-Action (CTA) för att guida besökarna till önskad handling, såsom att kontakta dig eller göra ett köp.


När det gäller strukturen på din företagshemsida är det viktigt att göra det enkelt för besökarna att navigera och hitta det de letar efter. Använd tydliga rubriker, sidofält och navigeringsmenyer för att organisera ditt innehåll på ett logiskt sätt och underlätta för besökarna att utforska din hemsida.Steg 5: Funktionalitet och integrationer


Funktionalitet och integrationer är avgörande för att göra din företagshemsida mer användarvänlig och effektiv. Genom att integrera olika verktyg och funktioner kan du öka interaktionen med besökarna och maximera konverteringar.


Vilka funktioner behövs för att uppfylla dina affärsmål?


 • Kontaktformulär: Låt besökarna enkelt kontakta dig genom att inkludera ett kontaktformulär på din hemsida.

 • Bokningssystem: Om du erbjuder tjänster, överväg att inkludera ett bokningssystem så att besökarna kan boka tid direkt på din hemsida.

 • Sociala medier: Integrera dina sociala medieprofiler för att göra det enkelt för besökarna att följa och dela ditt innehåll.


Genom att inkludera dessa funktioner och integrationer kan du skapa en mer användarvänlig och interaktiv företagshemsida som ger ett mervärde för dina besökare.


 

Se våra fasta priser för en komplett hemsida!

 

Steg 6: Sökmotoroptimering (SEO)


Sökmotoroptimering (SEO) är avgörande för att öka din företagshemsidas synlighet och rangordning i sökmotorernas resultat. Genom att optimera din hemsida för relevanta söktermer och fraser kan du locka mer organisk trafik och nå en större publik.


Grundläggande SEO-tips för att öka din hemsidas synlighet

 • Nyckelord: Forska och välj relevanta nyckelord för din bransch och målgrupp och använd dem strategiskt i din hemsidas innehåll och meta-tags.

 • Meta-beskrivningar: Skriv engagerande meta-beskrivningar för varje sida på din hemsida för att öka klickfrekvensen från sökresultaten.

 • Intern länkning: Använd intern länkning för att guida besökarna till relaterat innehåll på din hemsida och för att förbättra din hemsidas struktur.

Genom att implementera dessa SEO-tips kan du öka din företagshemsidas synlighet och rangordning i sökmotorernas resultat, vilket kan leda till ökad trafik och fler potentiella kunder.Steg 7: Responsiv design och användbarhet


Responsiv design är avgörande för att säkerställa att din företagshemsida fungerar korrekt och ser bra ut på alla enheter och skärmstorlekar. Med tanke på den ökande användningen av mobila enheter är det viktigt att din hemsida är lättillgänglig och användarvänlig oavsett vilken enhet besökarna använder.


Varför responsiv design är viktigt för dagens webbplattformar


 • Ökad användning av mobila enheter: Många besökare använder mobila enheter för att surfa på nätet, vilket gör det viktigt att din hemsida är optimerad för mobila enheter.

 • Bättre användarupplevelse: En responsiv design ger en bättre användarupplevelse genom att automatiskt anpassa sig till olika enheter och skärmstorlekar.

 • SEO-fördelar: Sökmotorer som Google prioriterar responsiva webbplatser i sina sökresultat, vilket kan öka din hemsidas synlighet och rangordning.


Genom att säkerställa att din företagshemsida har en responsiv design kan du öka användarupplevelsen och nå en större publik, oavsett vilken enhet de använder.Steg 8: Säkerhet och integritet


Säkerhet är en avgörande faktor för att skydda din företagshemsida mot hot och attacker samt för att skydda kunddata och integritet. Med tanke på den ökande risken för cyberhot är det viktigt att implementera lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda din hemsida och dina besökare.


Säkerhetsåtgärder för att skydda din företagshemsida


 • SSL-certifikat: Användning av SSL-certifikat för att kryptera kommunikationen mellan din hemsida och dess besökare och säkerställa att känslig information skyddas.

 • Regelbundna säkerhetsuppdateringar: Uppdatering av din webbplattform och eventuella tillägg eller teman med de senaste säkerhetspatcharna för att skydda mot kända sårbarheter.

 • Starka lösenord: Användning av långa och komplexa lösenord för att förhindra obehörig åtkomst till din hemsida och dess administrativa funktioner.

 • Backup-rutiner: Säkerhetskopiera regelbundet din hemsida och dess data för att kunna återställa den i händelse av en katastrof, såsom en hackning eller databasfel.

 • Webbplatsövervakning: Användning av webbplatsövervakningstjänster för att upptäcka och hantera säkerhetsincidenter i realtid.


Genom att vidta dessa säkerhetsåtgärder kan du minimera risken för dataintrång och andra säkerhetsproblem på din företagshemsida och skydda både ditt företag och dina kunders integritet och förtroende.Steg 9: Lansering och marknadsföring


När din företagshemsida är färdigställd är det dags att lansera den och marknadsföra den för din målgrupp. En lyckad lansering och marknadsföring kan hjälpa dig att nå nya kunder och öka medvetenheten om ditt företag och dina tjänster.


Planering för en lyckad lansering av din företagshemsida

 • Förhandsgranskning: Se till att din hemsida är felfri och fungerar korrekt innan du lanserar den för allmänheten.

 • Marknadsföringsstrategi: Utveckla en marknadsföringsstrategi för att nå din målgrupp och öka medvetenheten om din företagshemsida.

 • Sociala medier: Användning av sociala medieplattformar för att marknadsföra din hemsida och nå en större publik.


Genom att planera noggrant och genomföra en effektiv marknadsföringsstrategi kan du maximera din företagshemsidas synlighet och nå nya kunder och affärsmöjligheter.Steg 10: Underhåll och uppdateringar


Skapandet av din företagshemsida är inte slut när den har lanserats. Det är viktigt att regelbundet övervaka och uppdatera din hemsida för att säkerställa att den fortsätter att möta dina affärsmål och kundernas behov.Vikten av regelbundet underhåll och uppdateringar


 • Innehållsuppdateringar: Uppdatering av innehållet på din hemsida för att hålla det relevant och aktuellt för din målgrupp.

 • Tekniska uppdateringar: Uppdatering av din webbplattform och tillägg med de senaste säkerhetspatcharna och funktionerna.

 • Sökmotoroptimering: Fortsatt optimering av din hemsida för att förbättra dess synlighet och rangordning i sökmotorernas resultat.


Genom att regelbundet underhålla och uppdatera din företagshemsida kan du säkerställa att den fortsätter att vara effektiv och relevant för din målgrupp och bidra till din företags framgång på lång sikt.Slutsats


Att skapa en professionell företagshemsida är en avgörande investering för alla företag som vill öka sin synlighet, nå nya kunder och öka försäljningen. Genom att följa denna steg-för-steg-guide och implementera de tips och råd som har diskuterats kan du skapa en effektiv och framgångsrik hemsida som hjälper dig att nå dina affärsmål och bygga ett starkt varumärke online.


Se våra fasta priser för en komplett hemsida!


Har du några frågor eller behöver ytterligare hjälp med att skapa din professionella företagshemsida? Tveka inte att kontakta oss för skräddarsydda lösningar och expertrådgivning!

Comments


bottom of page