onhdesign
top of page

Wix - Allt du behöver vetaSedan starten 2006 har Wix.com attraherat över 100 miljoner användare världen över. Med hjälp av den enkla plattformen, baserad på "dra och släpp", kan användare helt utan förkunskaper utveckla och underhålla sin egna hemsida. Så vad är Wix, vad kostar det och hur använder man det?


Vad kostar Wix?

Wix finns som gratisversion för den med låg budget, men då följer det med reklam på sidan. Premiumabonnemangen varierar för närvarande från så lite som 10 euro per månad till 149 euro per månad. För de riktigt stora företagen lämnas offert. En stor skillnad mellan paketen är hut mycket utrymme som följer med. I alla paket ingår 1 års gratis domän, dock ej .se utan .com.Hur utvecklar jag en Wix-hemsida?

En stor fördel med Wix är att det finns en hel uppsjö av färdiga, professionella mallar att välja mellan för att komma igång. Dessa går sedan naturligtvis att redigera genom att ta bort eller lägga till element, ändra färger, typsnitt, bilder m.m. Funktionen att man kan "dra och släppa" element på sidan gör den mycket användarvänlig och därmed enkel att anpassa.


Det går också naturligtvis att bygga en sida helt ny från grunden. Men även här går det att lägga till vissa fördesignade element som sedan kan anpassas efter önskemål. Det finns även tillgång till över 300 tredjepartsappar som går att koppla på, ofta mot en avgift.Underhåll av sidan

Även om ditt företag väljer att anlita en byrå för att utveckla sidan så kan det vara en god idé att använda Wix eftersom det är så pass enkelt att lära sig och därmed uppdatera och underhålla på egen hand. Det blir snabbt väldigt kostsamt om en konsult måste anlitas för varje uppdatering. Kundsupporten är något som Wix har fått kritik för. Vår erfarenhet är dock att dom oftast ringer upp redan inom några minuter och är väldigt hjälpsamma.Fördelar och nackdelar


Det finns såklart för- och nackdelar med allt. Här är det som vi anser talar för respektive emot att välja Wix för din hemsida:


Fördelar

  • Nybörjarvänlig

  • Mycket enkel att uppdatera och underhålla

  • Färdiga mallar att välja mellan

  • Relativt billigt

  • Kundsupporten


Nackdelar

  • Färre möjligheter att bygga skräddarsydda funktioner med egen kod

  • Något långsamma laddningstider


Behöver du hjälp med din hemsida? Se våra priser eller kontakta oss idag!

留言


bottom of page